Medalje for sårede i tjeneste

Tekst og foto: kaptajn Niels Brandt, presseofficer

Kaptajn Bo Würden Pedersen er tildelt medalje for sårede i tjeneste under en ceremoni, der blev gennemført i stabens mødelokalet. Til stede var foruden kaptajn Bo Würden Pedersens hustru og gode venner tillige regimentschefen, oberst Jess Møller Nielsen, fg. Bataljonschef for 4. Nationale Støttebataljon, Nikolaj Ibsen, samt øvrige fra bataljonsstaben.

Kaptajn Bo Würden Pedersen er tildelt medaljen efter sine to udsendelser som transportofficer til UNPROFOR/BHC hold 3 og 4 i perioden december 1993 til august 1994. Det var en periode med et svagt mandat og ringe psykologisk beredskab efter hjemkomsten. Bo udviklede efterfølgende PTSD.

Det var vigtigt for Bo at få tildelt medaljen ved bataljonen, da han tidligere har gjort tjeneste som NK ved SANKMP/2 TRBTN ved Sjællandske Trænregiment. Desuden har Bo gjort tjeneste som DF/AMM, DF/STDEL, NK/STKMP, NK/SANKMP, KC/FSKMP, CH/5 MPDET og OO/BTN

Det er dog især Bo’s personlige relationer til regimentschefen og til flere af bataljonens medarbejdere, der havde betydning for valget af bataljonen.

Regimentschefen monterede medaljen på Bo’s bryst ledsaget af personlige kommentarer.

– En gang soldat altid soldat. Vi kæmper dagligt med at være væk fra vore kære, og det har du også gjort. Vi er stolte af dig, og du har ret til at være stolt af dig selv.

– Du vil altid være en af os. Det skal du huske, for det betyder meget for os.

Ceremonien blev afrundet med et glas mousserende og kransekage.