Sommer i Forsvaret – sommer på Kulsbjerg

Forsvaret har en rigtig god idé til sommeraktivitet under covid-sommeren. Besøg øvelsesterrænerne! Derfor inviterer Forsvarsminister Trine Bramsen (S) danskerne til at bruge øvelsesterrænerne hen over sommeren.

Tekst og fotos: kaptajn Niels Brandt, presseofficer

Trine Bramsen har lanceret kampagnen Sommer i Forsvaret. Derfor besøgte hun Kulsbjerg på en dejlig sommerdag sammen med B. S. Christiansen til en frokost i det grønne for at lægge handling bag ordene. Trine Bramsen blev straks bjergtaget af Kulsbjerg, som udstillede sig selv fra sin allerbedste side den mandag, mens hun var der.

Når du er ude at rejse i verden, skal man altid se de lokale seværdigheder. Jeg vil gerne inspirere danskerne til at gå på jagt i Danmark efter vores egne seværdigheder, og der er øvelsesterrænerne en fantastisk mulighed for at få nogle gode oplevelser.

B. S. Christiansen har igennem sin lange karriere i Forsvaret et indgående kendskab til de danske øvelsesterræner og er ikke i tvivl om værdien af oplevelserne, hvis man beslutter sig for at bruge en dag på et af de mange øvelsesterræner i Danmark.

Det er jo originalnatur, vi har på vores øvelsesterræner. Det er det autentiske terræn med en utrolig varieret flora og fauna. Og det er tydeligt at se, at begge dele trives maksimalt. Du ser rigtig mange blomster her, som du ikke finder mange andre steder, og dyrelivet trives også rigtig godt. Det er fedt.

Forsvarsministeren er både fascineret af naturen på Kulsbjerg og ser mange muligheder for sommeraktiviteter i de danske øvelsesterræner, som byder på et festfyrværkeri af oplevelser.

Det, der er så fascinerende her, er, at fortidens store dyr, der moslede rundt i Danmark, hvor de rodede rundt i jorden og væltede træer og buske, er erstattet af kampvogne og pansrede køretøjer, som gør det samme. Det giver terrænet nyt liv og styrker plante- og dyreliv. Det er den natur, jeg gerne vil invitere danskerne til at nyde.

Derfor er Kulsbjerg et fantastisk område, der giver virkelig mange muligheder, hvad enten du vil have familien med til en hyggelig frokost, bare nyde de fantastiske scenerier, eller du vil træne – gang, løb eller mountainbike. I dag har jeg valgt at pakke tasken med en typisk forsvarsfrokost.

Tasken blev pakket med en feltration og noget varmt vand. Vi fandt hurtigt at dejligt sted at sidde, og i løbet af ingen tid fandt vi roen og hyggen og snakken gik. Det er måske den bedste dag jeg har haft som forsvarsminister i ugevis. Det er det, vi finder på Kulsbjerg og alle de andre steder.

Forsvarsministerens opfordring er. Tag tøj på efter vejret. Tag ud til øvelsesterrænerne og få en unik naturoplevelse. Der er ingen, der vil fortryde det. Det er simpelthen tiden værd.

Kampagnen varer til udgangen til august. Der begynder Forsvaret igen at bruge sine øvelsesterræner.

I løbet af sommeren er der enkelte aktiviteter på Kulsbjerg. Hold dig orienteret på Støjvarsler for Region Sjælland…

Et godt råd er. Færdsel på øvelsesterrænet er på eget ansvar. Hvis du høre motorlarm, så find et andet sted.

God tur på Kulsbjerg.

Læs mere om Sommer i Forsvaret her…