Chefens julehilsen

Kære alle

Ikke overraskende står julen og det nye år for døren. Igen i år er der leveret et kæmpe stykke arbejde under udfordrende vilkår – det er stærkt gået og giver alt mulig årsag til, at vi alle skal være stolte.

Stolte fordi bataljonen igen har vist en høj grad af professionalisme og gå-på-mod ved de mange opgaver, I har løst, om det er hjemme på Vordingborg Kaserne, ved den Sønderjyske grænse, eller i missionerne. Alle steder får jeg tilbagemeldinger fra de involverede om, at vi er professionelle og dedikerede til at løse vores opgaver.  

2020 bliver det måske travleste år i bataljonens endnu korte historie. Vi skal i løbet af året udsende ikke mindre end seks NSE’er til missionerne. Herhjemme vil de, der ikke lige er udsendt, være involveret i at støtte Politiet i Rødby og Gedser, primært i foråret, hvor vi støtter med det største hold. Men også i efteråret, hvor vi tager endnu en tørn. Støtte til Politiet vil fortsat være en højt prioriteret national opgave.

1 NSE skal opbygges til at indgå i beredskab fra 2021. Det betyder blandt andet, at 1 NSE skal indgå i 1 BDE øvelsen BRAVE LION til efteråret. Planlægningen af den øvelse er allerede i fuld gang. Alt imens vi alle er involverede i ovenstående vil 5 NSE fortsætte med at producere dygtige soldater til bataljonen. En opgave, der er væsentlig for bataljonens evne til fortsat at kunne løse vores opgaver på den lange bane. Det er vigtigt, at vi alle er med til at støtte den opgave. Det er vores fremtidige kollegaer.

I disse dage er vores reserve også involveret i en større transportopgave, ligesom reserven har været involveret i LOG ENABLER, SKYPER m.m. Det er altid en stor fornøjelse at møde den dedikation reserven går til opgaven på. Reserven vil også i 2020 være væsentlig for de aktiviteter BTN gennemfører, særligt i efteråret til støtte for de øvelsesaktiviteter, der er planlagt der.

Der skal også lyde en stor tak til alle de eksterne myndigheder, der har støttet 4 NSBTN igennem året. Jeg kan love, at behovet bliver lige så stort til næste år.

Bliv ved med at være professionelle, stolte og ihærdige soldater i 2020. Vores NSE’er har fortsat et stærkt renommé og er i dag en essentiel del af alle større missioner. Det skal vi gøre sammen for at fastholde og udbygge. Der er brug for jer alle til den opgave.

God jul og godt nytår til jer og jeres familier – og en særlig tanke til vores soldater som af tjenstlige årsager ikke er hjemme i højtiden.

TIL OPGAVEN ER LØST

79