Julegudstjeneste 2019

Traditionen tro marcherede 4. Nationale Støttebataljon fra Hovedvagten fredag morgen til Vor Frue Kirke i Vordingborg for at overvære Julegudstjenesten.

Feltpræst Andreas Christian Jensen gennemførte Gudstjenesten, hvor han under sin prædiken talte om tro, idealer, ideer og helte.

Tro handler ikke om formodninger og antagelser. Tro handler ikke om at formode at Gud eksisterer eller at Jesus er Kristus Guds søn. Det handler ikke om at formode, at Jesus virkelig stod op fra de døde. Det handler om at gribe budskabet bag; at vi skal rejse os på ny, når vi falder, og at vi skalhjælpe vores medmennesker, når de falder.

Traditionen tro stod Søværnets Tambourkorps for den musikalske ledsagelse, og det gjorde de som sædvanlig med stor autoritet og et kirkerum der genlød af vellyd. Præludium: Parafase, Interludium: Dance of the Sugar Plum Fairy og Postludium: It’s beginning to look a lot like Christmas.

Undervejs blev der sunget de traditionelle salmer og Gudstjenesten blev afsluttet med “Kongernes Konge”, der blev sunget med en esprit, der fik hårene til at rejse sig.

Vordingborg Garnison står for julefrokosten, der bliver afholdt i et helt fyldt cafeteria, hvor 55o Nord sørger for traditionel julefrokostmenu.

Glædelig jul.