Ny kollega i INTOPSELM

Den 1. oktober blev Julie ansat i INTOPS & RES elementet. Her skal hun være dronning over detaljerne og sørge for at kaos bliver til struktur til glæde for kollegerne, der skal i INTOPS og for Reserven.

Tekst og foto: kaptajn Niels Brandt, presseofficer

Julie N. J. Olesen er overkonstabel og lyder til dagligt navnet Julie. Hun begyndte sin tilværelse i Forsvaret som værnepligtig på hold AUG 11 ved 2. Nationale Støttebataljon under ledelse af OL Susanne Lund. Efter veloverstået HBU gik hun videre til HRU, hvor KN Paasch var NK.

Efter HRU’en fik hun ansættelse i MOVCON under ledelse af MJ Kim Broberg. Det var en spændende tid.

Vores opgaver var at planlægge og udføre den operative logistik i Forsvaret. Vi stod blandt andet for at sende soldater afsted på mission fra Roskilde Lufthavn og tage imod dem, når de kom hjem igen. Vi specialiserede os i transport ad både vej, sø, luft og jernbane og havde styr på dokumenter, pakning, losning, lastning og alt der imellem, fortæller Julie.

I oktober/november 2013 kom Julie af sted til Afghanistan på leaveafløsning til ISAF 16. Inden hun vendte næsen hjemad igen, fik hun et telefonopkald, hvor hun fik at vide, at hun skulle starte ved JMTO i Karup. Det skulle være det nye MOVCON efter nedlukningen i Vordingborg efter det daværende forsvarsforlig. Hun var ved JMTO frem til slutningen af august 2014 for nu skulle Julie ud og læse.

Det havde hele tiden været min plan, at jeg skulle læse efter HBU’en, men der var så spændende i Forsvaret, at jeg blev lidt længere, men nu ville jeg begynde at læse. Det blev en professionsbachelor i ernæring og sundhed, men jeg nåede kun halvvejs – for jeg savnede logistikken.

Julie fik et job som speditørelev ved DHL Global Forwarding på hovedkontoret i Kastrup, bl.a. på baggrund af den uddannelse og erfaring, hun havde fået fra MOVCON. Den 31. august 2018 var Julie færdiguddannet, og nu skulle hun ud at arbejde som speditør. Der var hun i det følgende år hos World Courier og TITAN Containers, men der var noget, der trak i hende.

Det er klart den måde vi omgås på i Forsvaret, der trak i mig. Det er den måde vi går til opgaverne og løser dem på, og så har vi en helt speciel ånd, som man ikke finder på samme måde ude i det civile. Vi er simpelthen skarpe på en helt anden måde og har et helt specielt fællesskab, uddyber Julie.

I INTOPS & RES elementet skal Julie sørge for, at alt det administrative er på plads. Her skal hun være dronningen over detaljerne.

Jeg skal blandt andet hjælpe til med alt det planlægningsmæssige ved øvelser, kurser med mere. Booking af indkvartering og forplejning, opdatering af fluebensskemaer og opfølgning på Q’er.

En hverdag der passer godt til Julie, for hun trives rigtig godt med struktur og orden.

Jeg elsker, når kaos bliver til struktur og orden, og jeg bliver rigtig glad, når det hele går op i en højere enhed, og jeg får enderne til at mødes. Det er der, jeg trives.

Lige nu er Julie i en oplæringsproces. Den bliver der sat styr på, når hendes nærmeste chef, SSG Mads Illum, vender retur fra sin udsendelse i mission.

Velkommen til bataljonen.