Officer og heavy metal basguitarist

Tirsdag den 2. juli 2019 er den første arbejdsdag for 4. Nationale Støttebataljons nye chef oberstløjtnant Henrik Søbakke Fischer. Det er en dag Henrik har set frem til, og han glæder sig til at lære bataljonen at kende.

Tekst og fotos: kaptajn Niels Brandt, presseofficer

Henrik ankom til bataljonen tirsdag klokken 09.00, hvor han blev modtaget af afgående og fungerende bataljonschef, major Christian Nielsen. Efter en kort præsentation af sig selv under bataljonens morgenappel i generalens gård gav Henrik sig tid til at reflektere over sit nye job som chef for en af de travleste bataljoner i Hæren.

Det, der først falder mig ind, når jeg tænker på 4 NSBTN, er, at det er en bataljon med et utroligt godt ry og omdømme. En af årsagerne er nok, at bataljonen er kendetegnet ved, at den altid løser opgaverne professionelt. Det, der især bliver bemærket uden for bataljonen, er, at bataljonen får tingene til at virke. Den har en pragmatisk tilgang til opgaveløsningen, hvor man sætter opgaverne først, og det er det, der imponerer. Og så synes jeg, at bataljonens motto – Til opgaven er løst – er godt dækkende for arbejdet.

Jeg har altid arbejdet med tre værdier i mit personlige arbejde. Tingene skal give mening, det, man beslutter, skal fungere, og så arbejder jeg meget seriøst med mine opgaver. Samtidig bringer jeg også noget med, som mine forgængere måske ikke har haft i samme målestok, og det er alder. Jeg er den ældste chef i bataljonens historie. Det ser jeg som en fordel, for jeg kan bidrage med min alders modenhed og min erfaring.

Når man ser igennem Henriks CV er det tydeligt, at han har bevæget sig i den operative verden, men karrieren bærer også præg af ikke at være stringent.

Jeg kommer fra en meget operativ karriere, som ikke har været snorlige, for jeg har valgt mine jobs med hjertet. Inden jeg har skiftet jobs, har jeg naturligvis analyseret fordele og ulemper ved hver stilling, men det afgørende øjeblik har altid været, det mit hjerte besluttede. Det har gjort, at jeg med ro i sindet har kunnet kaste mig ud i meget spændende stillinger rundt om i verden, og jeg vidste, at det var rigtige beslutninger, for det havde mit hjerte jo fortalt mig.

Henriks arbejdsmæssige værdier er korpsånd, loyalitet og kammeratstøtte. Dem betragter han som evigtgyldige værdier i en hvilken som helst militær enhed, og han har set, at de virker.

Det er gode kerneværdier, der binder os sammen, og de gør, at vi udnytter den styrke, der er i fællesskabet. Vi skal hjælpe hinanden, for hvis ikke vi gør det, er der ingen, der gør. Det er her, jeg tror på, at mine værdier binder hele bataljonen sammen.

Henrik Fischer er 52 år. Hen er gift med Heidi, og de har tilsammen tre børn fra to ægteskaber, som alle er fløjet fra reden. Henrik og Heidi er netop flyttet ind i et rækkehus i Nyråd, og de glæder sig til at lære Vordingborg og omegn at kende. Og måske er der et rockband i nærheden, der mangler en bassist.

Privat elsker jeg rock. Hård rock, klassisk rock og heavy metal. Så meget, at jeg i mange år har spillet i bands på basguitar. Endnu har jeg ikke fundet mig et band i området, men det skal nok komme. Så vil man kunne opleve mig give den max gas på scenen. Det er her jeg giver min kreative energi frit løb.

Denne uge vil Henrik arbejde sig igennem en masse læsestof, inden han tager på sommerferie, der bliver brugt i deres nye hjem, hvor flyttekaserne står uåbnede endnu efter indflytningen i går. Den officielle kommandooverdragelse vil ske mandag den 5. august, hvor regimentschefen, oberst Jes Møller Nielsen, vil overdrage 4 NSBTN kvartermærke til Henrik med ordene – ”Du har kommandoen”, hvorefter Henrik vil svare: ”Jeg har kommandoen”.

Velkommen til 4. Nationale Støttebataljon.

OL Henrik Søbakke Fischer CV