Sig Sauer – et godt førstehåndsindtryk

10 medarbejdere var inviteret til at deltage i den første omskoling og prøveskydning af forsvarets nye pistol. Det fulde navn er Sig Sauer, P 320 x-carry, 9 x 19 mm.

Tekst og fotos: Kaptajn Niels Brandt, presseofficer

Skydningen foregik under ledelse af OS Daniel Lund, som er tilfreds med forsvarets nye håndvåben.

Samlet set er Sig Sauer et lettere våben med en kortere pibe, men med flere skud i magasinet. Det giver skytten mere ildkraft med en relativ god præcision, siger Daniel.

Præcision dag og nat
Piben på Sig Sauer er lidt kortere. Neuhausen er på 12 cm, mens den er 10 cm på Sig Sauer. Det gør, at Neuhausen er et bedre præcisionsvåben. Ved en fastmontering af begge pistoler på 45 meter har Sig Sauer en spredning på 7,3 cm, mens Neuhausen har en spredning på 2,3 cm. Sigtemidlerne på Sig Sauer kan anvendes sikkert i mørke.

Fordele ved Sig Sauer
Sig Sauer er et sikkert og anvendeligt våben blandt andet fordi magasinet indeholder 21 skud. Der er ingen udvendig sikring, og grebet er forsynet med gribetape, så våbnet ligger godt og sikkert i hånden. Desuden er der tre grebsstørrelser, så det kan passe til flere håndstørrelser. Endelig er der et railsystem til påmontering af ekstraudstyr, som f. eks. lygte og en magasinbrønd, som gør det lettere at lade pistolen.

Dommen
Efter prøveskydningen med den nye pistol er dommen fra Lund klar.

Ud af 10 arbitrære points scorer Neuhausen 6, mens Sig Sauer scorer 8 points. De to ekstra points henter Sig Sauer ved sin større magasinkapacitet og sigtemidlerne. En årsag til at Sig Sauer ikke scorer 9 points er, at der kan optræde fejl ved adskillelse og samling af våbnet.

Data for Sig Sauer og M/49 Neuhausen
SIG SAUER P320 X-Carry
KALIBER: 9 mm
ACTION TYPE: Semi-Auto
PIBELÆNGDE: 100 mm
SAMLET LÆNGDE: 188 mm
VÆGT: 760 g
MAGASIN: 21 skud


M/49 Sig Neuhausen
Kaliber: 9 mm
Semiauto
Pibelængde: 120 mm
Samlet længde: 210 mm
Vægt: 970 gr
Magasin: 8 skud