Julegudstjeneste 2018

Fredag den 7. december deltog garnisonen i den årlige julefrokost. Det er en begivenhed, som er spækket med traditioner, men hvor der også er rum til at forsøge sig med nye tiltag, der kan gå hen og blive til nye traditioner.

I år marcherede (næsten) hele 4. Nationale Støttebataljon fra kasernen til Vor Frue Kirke. Det er et flot syn, når så mange soldater marcherer igennem byen, og de folk, der så det standsede op og fulgte bataljonen med øjnene.

Det var i år bataljonens feltpræst – Andreas Cristian Jensen, der holdt gudstjenesten i fravær af garnisonens feltpræst, Torben Jensen, der i øjeblikket er udsendt til eFP i Estland.

I sin prædiken kom Andreas ind på troen, julen, mr. Scrooge fra ”Et juleeventyr” af Charles Dickens samt tid til fællesskab.Nogle af mine konfirmander spurgte mig, om jeg troede på julemanden. ”Ja”, svarede jeg. Jeg tror på ham. Det er jo ikke et svar på, om jeg tror på, at han faktisk eksisterer. Det er på samme måde med troen på Gud, sagde Andreas i sin prædiken.

Julen er også tid til fællesskab og samvær med familien. Selvom juleforberedelserne kan være kostbare er det vigtigt at ikke alt går op i penge, sagde Andreas med tydelig reference til mr. Scrooge.

Salmerækken blev traditionen tro afsluttet med Kongernes Konge, hvor alle rejste sig op under sidste vers. Igen dannede Søværnets tambourkorps den musikalske ramme, og det store kirkerum blev i den grad udfyldt af instrumenterne spillet af de fantastisk dygtige musikere.

Indgangsmusikken eller præludiet var den meget stemningsfyldte Pastime With Good Company skrevet af Henry den VIII i begyndelsen af det 16. århundrede kort efter hans kroning. Udgangsmusikken eller postludiet var e specielt arrangement af Jingle Bells” for cornet og baryton. Et festligt postludium, der satte scenen til julefrokosten på kasernen.

Selve julefrokosten blev afholdt i cafeteriaet, hvor 55 o Nord havde tilberedt frokosten – lige nøjagtig, som den skulle være.

Underholdningen blev i år leveret af Christian Fuhlendorff og musikken af The 3 Tops, der består af Anne Granfeldt, Mette Ekløf og Sofie Karoline Sørensen.